25.5.2024. 14:14
3
Dodik: Marfiju u pres centru rade muslimani, to što govori nije stav SAD
FOTO: n1
Predsjednik RS Milorad Dodik izjavio je da gužvu na terenu prave "pojedinci poput ambasadora SAD Majkla Marfija" te dodao da "navodi ambasade o kraju RS sa pričom o razdruživanju nisu stav SAD".

Dodik je naveo i da u politici postoje takozvane "pokrivalice kada žele da pojačaju snagu muslimana u Sarajevu koji su upali u opštu depresiju zbog činjenice da nisu dobili ono što su očekivali ili su ih njihovi prijatelji od kojih su očekivali nešto izdali."

- Onda se pojavi Marfi koji im da neku snagu da kaže to što kaže - rekao je Dodik novinarima u Krušedolu.

On je naveo da su u pres centru američke Ambasade u Sarajevu "100 posto lokalni službenici i muslimani, a da je šefica centra muslimanka koja to radi, što sa Marfijem nije teško".

- To nije stav SAD niti se Vašingtona tiče ova priča, svu gužvu prave pojedinci koji su ovdje na terenu kao što je Marfi i neki drugi ambasadori u regionu - rekao Dodik.

Ambasada SAD objavila je da secesija ili "razdruživanje" Republike Srpske ne znači njenu nezavisnost niti kraj BiH nego znači kraj Republike Srpske.

Dodik danas prisustvuje u Krušedolu na Fruškoj Gori tradicionalnom Krajiškom crkveno-narodnom svesrpskom saboru "Krušedolska zvona".

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.