8.6.2024. 9:44
0
Magazinović o "svesrpskom saboru": Dodik i Vučić će poraze maskirati u pobjede i u mraku se vratiti u realnost
Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine Saša Magazinović (SDP) komentarisao je ono što su vlasti Srbije i Republike Srpske nazvale "svesrpski sabor", a koji će biti održan danas u Beogradu. Očekuje da će predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i predsjednik RS-a Milorad Dodik (SNSD) na ovom događaju govoriti o onome o čemu uvijek govore.

"Danas će na 'svesrpskom saboru' (jer bi samo 'srpski sabor' valjda bio nedovoljno srpski) Vučić i Dodik govoriti o ugroženosti, nužnom jedinstvu, otporu, negirati genocid u Srebrenici, osporavati prijem Kosova u Vijeće Evrope, ponavljati da je Kosovo Srbija i tako u krug", konstatovao je.

Napomenuo je da je riječ o istom onom Dodiku koji je 1996., govoreći o Haškom tribunalu i osuđenim ratnim zločincima Radovanu Karadžiću i Ratku Mladiću izjavio:

"Neka sud utvrdi da li su krivi ili ne, a ne da svoju dogovornost svaljuju na leđa cijelog srpskog naroda. Krivica je individualna stvar, pa neka svako ispašta zbog zločina koji je počinio".

Magazinović je napomenuo da je to isti onaj Dodik koji je 2007. izjavio:

"Bio je genocid u Srebrenici. To je presudio Sud u Hagu i to je nesporna pravna činjenica".

Za Vučića je istakao da je to isti onaj čovjek koji je u maju prošle godine dogovorio Ohridski sporazum za koji je Magazinović naglasio da je u njemu jasno navedeno da se Srbija "neće protiviti članstvu Kosova ni u jednom međunarodnoj organizaciji".

"Isti Dodik i Vučić će (sve)srpski sabor zatvoriti (svesrpskim) vatrometom, osjećati zadovoljstvo jer su još jednom, bar na kratko, svoje poraze maskirali u pobjede, a onda se u mraku vratiti u realnost koju čine činjenice i istine koje postoje bez obzira šta oni o tome imaju reći", zaključio je Magazinović.

Podsjećamo, na "svesrpskom saboru" prisustvovat će svi visoki zvaničnici Srbije i RS-a.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.