2.7.2024. 14:39
0
Lukašenko upozorio: Svijet će da zadrhti zbog ovoga što sprema Zapad
FOTO: Screenshot
Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko sastao se sa predsjednikom ruske Dume Vjačeslavom Volodinom u Minsku.

Lukašenko je priliku iskoristio da upozori da svijetu slijedi pakao i to zbog Zapada.

"Oponenti Bjelorusije i Rusije pokušavaju da uvuku obje zemlje u obračun, Zapad želi da dovede eskalaciju do te mjere da će svijet zadrhtati", izjavio je Lukašenko.

"Јedva čekaju da nas uvuku u neke obračune kako bi nas razvukli na toj granici i onemogućili nas da pružamo otpor. To je vrlo ozbiljna situacija i nipošto ne smijemo da se opuštamo", upozorio je Lukašenko.

Volodin je doputovao u Bjelorusiju u radnu posjetu po nalogu ruskog predsjednika Vladimira Putina radi učešća u svečanostima 3. jula povodom Dana nezavisnosti i 80. godišnjice oslobođenja Bjelorusije od njemačkih okupatora.

Ranije je portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao da izjave da se ukrajinske trupe koncentrišu na bjeloruskoj granici predstavljaju povod za zabrinutost Moskve, kao i da Putin i Lukašenko mogu da stupe u kontakt tim povodom, ukoliko budu smatrali potrebnim.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.