15.6.2024. 18:59
0
Ratni zločinac Karadžić posljednjih dana više puta gubio svijest
FOTO: icty
Presuđeni ratni zločinac Radovan Karadžić (78) u britanskom zatvoru na ostrvu Vajt proteklih dana više puta je padao u nesvijest.

Porodica zločinca tvrdi da je njegovo zdravstveno stanje veoma loše, a da mu se "ne pruža nikakva medicinska pomoć".

Kćerka ratnog zločinca Sonja Karadžić Jovičević rekla je za "Novosti" da je njen otac u posljednjih šest dana nekoliko puta gubio svijest i prilikom padova povredio je glavu, kuk, rebra i oba ramena.

- Svaki put su ga dovlačili iz kupatila ili hodnika i ostavljali u ćeliji bez nadzora, medicinske pomoći i ispitivanja. Za ovih više od dva mjeseca od prošlog alarmantnog stanja, nije imao nikakvu dijagnostičku proceduru, pa samim tim ni terapiju za postojeće probleme. Njegovo zdravstveno stanje je sve ozbiljnije - rekla je.

Opet je iznijela obziljne optužbe i kazala kako je to "sistematsko, nehumano lišavanje čovjeka njegovih prava na medicinsku pomoć u cilju izazivanja nepovratne štete i posljedica, kako bi došlo do spore, mučne i sigurne smrti".

Karadžić je na doživotnoj robiji nakon što je proglašen krivim za genocid, zločine protiv čovječnosti i kršenje zakona i običaja ratovanja.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.