20.6.2024. 19:06
0
Prekinuta sjednica Predstavničkog doma BiH zbog nedostatka kvoruma
Prekinuta je 19. sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Sjednica je prekinuta po okočanju rasprave o tačkama dnevnog reda. Dom je ranije zbog nedostatka entitetske većine, na usaglašavanje Kolegijumu Doma uputio Inicijativu za rekonstrukciju Vijeća ministara BiH.

Smjenu ministra sigurnosti BiH Nenada Nešića predložili su poslanici Kluba SDA Šerif Špago, Edin Ramić, Safet Kešo, Amor Mašović, Denijal Tulumović, Nermin Mandra, Šemsudin Dedić i Midhat Čaušević.

Za izglasavanje Nešićeve smjene u Predstavničkom domu je nedostajala etitetska većina. 

Zbog nedostatka kvoruma na kraju sjednice ostali su prijedlozi za izmjenu načina biranja generala u Oružanim snagama BiH i prijedlog da kandidate za sudije Ustavnog suda BiH predlaže VSTV umjesto parlamentarne komisije.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.