20.6.2024. 20:49
5
Misteriozna kćerka Bakira i Sebije Izetbegović: Stan od pola miliona KM u centru Sarajeva i milionski prihod u firmi sa jednim uposlenikom
Prije nekoliko dana, Jasmina Izetbegović, kćerka Bakira i Sebije Izetbegović, imala je manju saobraćajnu nesreću u Stocu.

Iz MUP-a HNK su saopćili da je vozilo kojim je upravljala Izetbegović marke Toyota, udarilo u parkirano vozilo VW Polo, te se usljed udara to vozilo pomjerilo i udarilo u ,također, parkirani automobil Renault.

Na sreću nije bilo povrijeđenih. 

Da je riječ o Jasmini Izetbegović, prvo je objavio portal Hercegovina.info, da bi i ostali mediji prenijeli tu vijest.

To se, očigledno, nije svidjelo bh. alpinisti i triatloncu Tomislavu Cvitanušiću, koji je na svom Facebook profilu objavio šta zamjera bh. medijima.

"Jutros (op.a. ponedjeljak, 17.06.) su mediji u Bosni i Hercegovini objavili da je mlada žena, stavljajući njenu fotografiju i ime, udarila u dva parkirana automobila. To se svakome može dogoditi i to ne bi bila vijest da navedena nije kćerka predsjednika jedne političke partije. To nije nikako u redu i moramo se boriti protiv takvih vijesti i takvog medijskog prostora. Koje god političke stavove imali moramo dići glas protiv ovakvih vijesti koje samo izazivaju govor mržnje", napisao je Cvitanušić.

Baš i nije najjasnija ova objava rata medijima Cvitanušića, budući da je Izetbegović javna ličnost.

Istina na volju. ne eksponira se toliko u javnosti.

Bošnjačka svadba stoljeća

Kada se Jasmina, tamo u kasno ljeto 2021. godine, udavala za svog izabranika Ćamila Humačkića, mediji su tu svadbu nazvali "Bošnjačkom svadbom stoljeća".

Tog 28. augusta pomenute godine, top vijest u svim bh. medijima, ali i regionalnim, bilo je vjenčanje Jasmine i Ćamila. Njihovo vjenčanje je bilo top tema i u narednim danima.

(Bivšim) mladencima je kum i na općinskom i na šerijatskom vjenčanju bio, ni manje ni više, nego predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan, dok ih je šerijatski vjenčao lično reis Husein ef. Kavazović.



Proslava je održana u hotelu Europa, a prisustvovalo je oko 250 zvanica.

Mediji su pisali da je, navodno, svadba mladoženju "izašla" oko milion KM.

Pozivnica je bila čipovana, zbog sigurnosti i privatnosti.



"Pozivnica se odnosi isključivo na odrasle osobe i molimo da se na vjenčanje ne dovode djeca", napisano je između ostalog u pozivnici.

Goste su zabavljali pjevači Fatmir Sulejmani i Semir Cerić Koke.

A zanimljivo je i da za svadbu angažovan snajperski tim, uz jake policijske snage oko hotela Europe. 

image

Nakon špekulacija u medijima da je trudna, Jasmina je to demantovala riječima: "Vjerovali ili ne, žene se mogu udati a da nisu trudne".



No, brak nije dugo potrajao. Tačnije, trajao je nešto više od godinu dana, budući da je u oktobru 2022. godine, pravi bum u medijima izazvala vijest da su se Ćamil i Jasmina razveli.

Veza s youtuberom

Prije Ćamila, Jasmina je bila zaručena za poznatog bh. youtubera Adnana Cerića.

Pred čitavom familijom ju je zaprosio u oktobru 2019. godine. 



Nakon što je Cerić u septembru 2020. godine predložen za v.d. zamjenika direktora Agencije za statistiku Bosne i Hercegovine, Jasmina Izetbegović je istupila u javnosti i demantovala da je još uvijek u vezi s njim.

"Ne smatram sebe medijskom ličnošću, već prilično privatnom osobom. Iz navedenih razloga sam do sada šutjela na povremene medijske ispade čak i kad su plasirali čudesne izmišljotine (jednom su mi izmislili čitavog nepostojećeg supruga i dijete). Moje dosadašnje odbijanje da komentarišem maliciozne laži, tračeve i budalaštine, kao i da se zamaram tužbama, je možda i ohrabrilo zlobnike da nastave sa svojim diletantskim piskaranjem raznih neistina. S obzirom na današnje rapidno širenje vijesti o imenovanju Adnana Cerića na neku funkciju te povezivanja tog imenovanja sa mnom i mojom porodicom, nevoljko prekidam šutnju o svom privatnom životu da obavijestim dušebrižnike da Adnan i ja već nekoliko mjeseci nismo zajedno", napisala je Izetbegović tada.

Firma, stan...

Kada je riječ o školovanju, Jasmina Izetbegović završila je Akademiju likovnih umjetnosti, Odjel za grafički dizajn, nakon čega je školovanje nastavila u Holandiji, završivši postdiplomski u Amsterdamu. Danas je vlasnica i direktorica marketinške agencije FabCat Creative. 

Prema informacijama portala Akta.ba, njena firma je od 2010. do 2020. godine ostvarila ukupne prihode od oko 1.098.995 KM, uz navode da su uz rast političke karijere lidera SDA, rasli i prihodi njene firme. Naveli su i da je firma tada imala jednog zaposlenog.

Inače, prošle godine se pisalo da je Jasmina postala direktorica hotela Swissotel i Bristol.

Iznad navedeni portal je pisao da je Izetbegović prije nekoliko godina kupila stan na atraktivnoj lokaciji, u ulici Bolnička na Koševu, na području općine Centar, te da je cijena kvadrata u novoizgrađenoj zgradi iznosila 4.500 - 5.000 KM, te je za ovaj stan morala isplatiti gotovo pola miliona KM.

 
5
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.