19.6.2024. 10:59
0
Sarajevski policajci zaustavili vozača, te su imali šta pronaći: Preko 10 hiljada KM neplaćenih kazni, a osim toga je vozio pijan i bez vozačke dozvole
U ulici Džemala Bijedića u sarajevskoj općini Ilidža u ponedjeljak u 2.32 sata pripadnici Policijske stanice (PS) Ilidža kontrolisali su vozilo Peugeot 307, kojim je upravljao J. D. (56) iz Sarajeva.

Prilikom kontrole policajci su utvrdili da 56-godišnjak kod sebe ne posjeduje važeću vozačku dozvolu, da vozilom upravlja pod dejstvom alkohola te da je višestruki povratnik u činjenju saobraćajnih prekršaja.

Također, utvrđeno je da u evidencijama ima dug po osnovu neplaćenih novčanih kazni u iznosu od 10.271 KM. 

- Vozilo je privremeno oduzeto, Općinskom sudu u Sarajevu – Prekršajno odjeljenje, protiv vozača će biti podnijet Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjene prekršaje iz člana  174. i 172. Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS).  

 
MUP KS
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.