28.9.2024. 19:27
0
Zastrašujući prizori uslijed poplava u susjedstvu: Bujica nosila sve pred sobom
FOTO: Screenshot
Obilna kiša koja je od ranog jutra u subotu padala na području Obrovca, izazvala je bujične poplave, a najviše su stradali Kruševo i Meke Drage, potvrdio je popodne Hini načelnik Civilne zaštite Grada Obrovca Slobodan Jurjević.

- U vrlo kratkom vremenu pala je velika količina kiše, što je preopteretilo odvodne kanale. Bujica je nosila sve pred sobom, stradale su ceste i lokalni putevi, a voda je ušla i u prizemne dijelove obiteljskih kuća, dodao je.

Ekipe Civilne zaštite i vatrogasaca odmah su izašle na teren i raščišćavale ceste te pomagale ljudima kojima je voda ušla u kuću.

- Srećom, kiša je stala, a za sutra je najavljena bura. Sada nas čeka najviše posla na javnim površinama, a ljudima ćemo osigurati odvlaživače, kazao je Jurjević.

Jaka kiša padala je od rano jutros i na području Novigrada, gdje su takođe stradale saobraćajnice i prizemni dijelovi stambenih objekata, piše N1.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.