25.6.2024. 20:10
0
Suljagić: "Nije tačno da nema novca za komemoraciju"
Hamdija Fejzić, predsjednik Organizacionog odbora za obilježavanje 11. jula 1995. godine, javno je izjavio da su kolektivna dženaza i obilježavanje genocida u Srebrenici pod znakom pitanja, jer su finansije problem.

Reagirao je premijer Vlade Federacije BiH Nermin Nikšić vrlo burno, a potom i direktor Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić.

"Nije tačno da nema novca za komemoraciju. Nikad nije nedostajalo. I ne fali ni sada", naveo je Suljagić na društvenim mrežama i dodao da je novac za komemoraciju dosad sakupljan na i isplaćivan sa računa Općine Srebrenica na način koji je često bio netransparentan.

"Vlada Federacije BiH prestala je naprosto da isplaćuje novac Općini kojom upravljaju notorni negatori genocida. Nama u Memorijalnom centru Srebrenica nikad nije nedostajalo podrške Vlade FBiH. Moralne, materijalne, finansijske. Štaviše, imamo uvjeravanja da će nam na raspolaganje staviti fond od najmanje 500.000 BAM u svrhe priprema i aktivnosti vezanih za obilježavanje 30. godišnjice genocida", poručio je Suljagić.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.