28.6.2024. 17:27
0
Komšić u Washingtonu razgovarao o ulaganjima SAD u energetiku BiH
Član Predsjedništva BiH posjetio je kompaniju TC Energy u Washingtonu, gdje se sastao sa direktoricom kompanije i članovima Uprave.

Tokom posjete razgovarano je o trenutnoj energetskoj sigurnosti na Balkanu, sa posebnim osvrtom na diversifikaciju snadbijevanja plinom i južnu interkonekciju, kao i o dugoročnom rješenju problema sa kojima se BiH suočava u energetskom sektoru.

Član PBiH Komšić istakao je kako je energetska sigurnost već odavno dio geopolitike u cijelom svijetu, pa tako i na Zapadnom Balkanu. Upravu kompanije upoznao je sa obavezama naše zemlje iz Sporazuma o stabilizacijji i pridruživanju između BiH i EU, a koje je preuzela kako bi se uskladila sa politikama EU, te izazovima sa kojima se susreće naša zemlja kada je riječ o reformama energetskog sektora u Bosni i Hercegovini.

Razmijenjena su mišljenja o potencijalnim investicijama koje bi kompanija TC Energy mogla realizovati u Bosni i Hercegovini, s posebnim akcentom na projekte vezane za diversifikaciju izvora energije i održivi razvoj.

Direktorica kompanije izrazila je zadovoljstvo zbog mogućnosti saradnje sa Bosnom i Hercegovinom, i zemljama Balkana općenito, te istakla značaj koji ova regija ima u planovima TC Energy-a za širenje na međunarodnom tržištu.

(Erna H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.