28.6.2024. 11:16
0
U ponedjeljak žrijebanje za dodjelu jednog mandata u Dom naroda PSBiH iz RS
FOTO: cik
Žrijebanje za dodjelu jednog mandata iz reda srpskog naroda u Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske bit će održan u ponedjeljak, 1. jula, u 12 sati u prostorijama Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine u Sarajevu.

Na osnovu Odluke o utvrđivanju rezultata posrednih izbora u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH iz RS od 30.05.2024. godine, utvrđeno je da dvije kandidatske liste: kandidatska lista PDP – Partija demokratskog progresa i kandidatska lista predlagača Ranke Perić Romić, imaju identičan broj glasova (12).

U skladu s članom 9.5 i 9.8 stav (1) Izbornog zakona BiH i Poglavlјem II Postupak žrijebanja, Uputstva o dodjeli i prestanku mandata, potrebno je provesti postupak žrijebanja za dodjelu jednog mandata delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH iz RS.

Postupku žrijebanja, koje je javno, mogu prisustvovati sva zainteresirana lica, shodno odredbi člana 6. Uputstva o dodjeli i prestanku mandata, saopćeno je iz CIK-a BiH.

Zaključak o provođenju postupka žrijebanja za dodjelu jednog mandata delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske, iz reda srpskog naroda dostupan je javnosti.

CIK
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.