30.6.2024. 19:26
0
Dječak u Americi prijetio policajcu plastičnim pištoljem, ubijen je
FOTO: screenshot
Policija u američkog saveznoj državi New York ustrijelila je 13-godišnjeg dječaka nakon što je bježao od njih držeći repliku pištolja, saopštile su vlasti.

Policajci su zaustavili Nyaha Mwaya i još jednog 13-godišnjaka u petak navečer jer su, kako kaže policija, "odgovarali opisima osumnjičenika traženih zbog nedavnih pljački".

Dok su policajci ispitivali dječake, Nyah Mway je pokušao pobjeći i uslijedila je potjera. Šef policije Mark Williams rekao je da je policija uočila nešto što je "izgledalo kao pištolj".

Jedan je policajac zatim srušio dječaka na pod. "Tokom borbe na zemlji drugi je policajac ispalio jedan metak koji je pogodio tinejdžera u prsa", rekao je šef policije. Pružena mu je prva pomoć na mjestu nesreće, no kasnije je preminuo u bolnici.

"Policajci su pronašli repliku Glock 17 Gen 5 pištolja s odvojivim spremnikom", rekao je Williams. "Lažni pištolj je imao oznake, potpise, odvojivi spremnik i serijske brojeve poput Glocka. U svakom pogledu izgledao je kao stvarno oružje", rekao je policijski glasnogovornik Michael Curley.

Policajci koji su učestvovali u incidentu su Patrick Husnay, koji je ispalio hitac, Bryce Patterson i Andrew Citriniti. Poslani su na dopust uz novčanu naknadu.

SAd
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.