3.7.2024. 13:50
0
Novi rektor UNSA Tarik Zaimović: Nastavljamo razvoj UNSA i rad na poboljšanju kvalitete studija za studente
Prof. dr. Tarik Zaimović novi je rektor Univerziteta u Sarajevu. U svom obraćanju medijima nakon što je sjednica završena, najavio optimistične promjene i nastavak razvoja UNSA.

“Nastavit ćemo raditi na razvoju UNSA. Puno je posla pred nama, velika smo institucija. Proteklih pet godina je bilo dosta izazova, nadamo se da ćemo u narednom periodu postići bolje rezultate”, rekao je prof.dr. Zaimović.

Najavio je projekat digitalizacije UNSA i razvoj centara izvrsnosti. Također, kazao je da če fokus rada biti i na naučno-istraživačkom radu, studijskim projektima i poboljašnju kvalitetu studiranja.

Govoreći o broju studenata, kazao je kako su prošle godine upisali sedam posot više brucoša nego godinu ranij. Istakao je kako se bro jstabilizira, ali da na to ne mogu utjecati.

“Ono gdje možemo uraditi puno je staviti fokus na studijske programe, posebno međunarodne kako bi povećali broj međunarodnih studenata. Sada nam treba dosta ulaganja u naučno-istraživačku infrastrukturu i izgradnju kampusa jer to privlači međunarodne studente”, rekao je Zaimović.

(Erna H.)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.