4.7.2024. 22:42
1
Bivši fudbaler Želje i Sarajeva "izvisio" za načelničku kandidaturu u Starom Gradu: "Ova Općina može biti Monaco, ali ovim pristupom i ljudima koji su trenutno oko nje..."
Bivši fudbaler Sarajeva i Željezničara Aldin Čenan želio se kandidovati za načelnika Općine Stari Grad, međutim neplanirani razvoj situacije donio je probleme zbog kojih je bh. sportista odustao od kandidature.

Čenan se nije stigao kandidovati kao nezavisni kandidat, a u međuvremenu je propao i dogovor koji je imao sa prijateljem, zbog čega se odlučio oglasiti i o svemu obavijestiti javnost, prenosi Sport1.

Njegovu poruku prenosimo u cijelosti.

- Želim ovako da obavijestim sve svoje mnogobrojne prijatelje, pogotovo one s kojim sam kontaktirao, da sam planirao da se kandidujem za načelnika Općine Stari Grad i da idem u borbu sam protiv svih.

Nisam stigao prijaviti se kao nezavisni kandidat što bih najviše volio. Imao sam dogovor s prijateljem, ali u politici izgleda baš nema prijatelja, dogovora i riječ ne važi.

Tako da želim svima da se izvinem ovim putem i zahvalim na velikoj podršci i obećanjima. Mislim i sada da Opština Stari Grad zaslužuje nekog običnog, normalnog čovjeka koji dolazi iz realnog sektora i koji će razumjeti stanje svakog čovjeka.

Koji neće ljude gledati kroz stranke, koji neće biti pun revanšizma i kojem će ljudi biti važniji od budžeta, položaja, vlasti. Koji neće trgovati, prodavati se i koji neće biti u okvirima u kojim su svi drugi.

Mislio sam da od ovih mlađih neko ima tu širinu, fleksibilnost i zdrav pogled na zajednicu. Nažalost sve su to iste male babuške tako da sigurno u skorije vrijeme od promjene koju svi toliko želimo neće biti ništa. Nastavlja se samoljublje, mržnja i sve ono što ne valja.

Ubijeđen sam da ova Opština može biti Monaco, ali ovim pristupom i ljudima koji su trenutno oko nje nema tog čovjeka koji to vidi, osjeti, želi.

Opet hvala Bogu na svemu i hvala Bogu što uopšte ništa ne vidim kao oni i što se ne slažem ni sa jednim njihovim pogledom na život kao ni život našeg društva!!!

ODUSTAJEM OD KANDIDATURE JER SU SE IZDOGOVARALE STRANKE KAKO TO VEĆ BIVA UVIJEK IZA MOJIH LEĐA NARAVNO!

Volim sve ljude i nastavljam gdje sam stao!!!, napisao je Čenan. 

 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.