7.7.2024. 16:23
1
Ambasada Srbije u BiH: Najavili smo ministru Konakoviću dolazak pripadnika Vojske Srbije
FOTO: rtrs
Ambasada Srbije u Sarajevu notom je najavila Ministarstvu spoljnih poslova BiH dolazak pripadnika Vojske Srbije, piše RTRS.

Prema informacijama sa kojima raspolažemo, Ambasada Srbije u Sarajevu notom je najavila MIP-u BiH kojim rukovodi Elmedin Konaković dolazak kadeta vojne i policijske akademije koji su učestvovali u obilježavanju 82. godine od Bitke na Kozari.

To su, studenti bez oružja, nikakve formacije i ranije su dolazili na naša obilježavanja, npr. u Donju Gradinu.

Svečani defile Vojske Srbije kroz Prijedor uoči obeležavanja Bitke na Kozari izazvao je mnogo reakcija.

Član Predsedništva BiH Željko Komšić kazao je da se mora odmah utvrditi ko je uopšte dozvolio da Vojska Srbije uđe na teritoriju države Bosne i Hercegovine. Ministar odbrane Zukan Helez kazao je da ministarstvo nije dalo dozvolu za boravak pripadnika Vojske Srbije ali da i on ima nezvanične informacije da se radi o kadetima Vojske Republike Srbije,

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.