29.7.2024. 8:33
4
Konaković odgovorio Komšiću: "Naziva me lažovom i neznalicom jer mu 13 godina nije rečeno šta je potpisao"
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković odgovorio je ponovo članu Predsjedništva BiH Željku Komšiću.

Podsjećamo, Konaković je na konferenciji za medije iznio optužbe na račun Komšića i Bakira Izetbegovića, izjavivši da je BiH još 2011. potpisala sporazume s Hrvatskom i Srbijom, što je omogućilo MUP-u RS da sarađuje s MUP-om Srbije, koji je on nazvao dokumentom o "isporučenom suverenitetu". Nakon toga Komšić je rekao da je "komunikacija s Konakovićem besmislena zbog njegovog neznanja i neupućenosti".

Nakon svega ponovo se oglasio Konaković:

- Dačić i Košarac brane sporazum kojim se bh. institucijama oduzima suverenitet i spušta se na entitetsko/kantonalni nivo. Za to vrijeme Komšić me naziva lažovom i neznalicom zato što mu 13 punih godina niko nije rekao šta je potpisao. Sutra ću vam odgovoriti svima zajedno - poručio je Konaković.

4
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.