31.7.2024. 10:52
8
Sarajevo oblijepljeno plakatima koji veličaju Jugoslaviju: "Klicu jugoslovenstva nam je ostavio Tito da njegujemo..."
Samoprozvani sarajevski ogranak Narodnog pokreta “Jugosloveni” jutros je po Sarajevu postavio plakate u kojima veličaju Jugoslaviju.

Na plakatu stoju i da ih još uvijek ima.

Iz Narodnog pokreta “Jugosloveni” su se oglasili saopćenjem.

“Mi, Jugosloveni Sarajeva, dugo smo bili zavedeni raznim lažnim jugoslovenskim organizacijama i pokretima koji su održavali sjećanje na našu Jugoslaviju dok su iza kulisa dodatno radili na raspirivanju međunacionalne i međuvjerske mržnje koja je koštala života našu domovinu. Tražili smo ozbiljnu organizaciju koja se bavi jugoslovenstvom i nasljeđem SFRJ čiji rad tehnički i organizaciono prevazilazi društvene mreže”, navodi se u saopćenju.

Ističu da su u Narodnom pokretu “Jugosloveni” pronašli istinsku klicu jugoslovenstva “oko koje smo se nekad okupljali i koju nam je Tito ostavio da njegujemo”.

Dodaju da ono što ovaj Pokret izdvaja od svih drugih organizacija jeste da se jedini bavi jugoslovenstvom, a ne pukom održavanjem sjećanja na “neka ljepša vremena” i koji se, kako ističu, iskristalisao kao čuvar i baštinik svih tekovina koje sobom nosi jugoslovenstvo.

Pozvali su sve Jugoslovene Bosne i Hercegovine da stanu uz sunarodnike okupljene oko ovog Pokreta u Crnoj Gori, Srbiji i Sjevernoj Makedoniji.

“Različitosti koje su postojale u socijalističkoj Jugoslaviji su bile njeno najveće blago; najveće kulturološko i civilizacijsko postignuće naše zajedničke zemlje, kakvo nije do sada uspjela da dostigne ni jedna zemlja na ovom svijetu, bez obzira na njen stepen kulturološkog, civilizacijskog i tehnološkog razvoja”, navodi se.

Napomenuli su da je Bosna i Hercegovina nekada disala jugoslovenstvo.

“Dišimo ga i mi, danas”, zaključili su iz Narodnog pokreta “Jugosloveni”.

8
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.