1.8.2024. 8:50
3
Australijanac skočio sa Starog Mosta pa ostao nepokretan: Sada se prikuplja novac za njegovo liječenje
Putovanje života o kojem je sanjao Australijanac Jordan Theobald (29) i za koje je godinama štedio, okončano je tragedijom nakon jezivog skoka sa mosta u Mostaru.

Naime, on je prilikom skoka doživio tešku povredu i trenutno se nalazi na odjeljenju intenzivne njege nakon operacija, a njegova djevojka Laura Mahoney pokrenula je akciju na “GoFundMe” kako bi prikupili neophodna sredstva za njegov povratak u Australiju.

Put u Evropu je bio san za oboje, a sada se bore da se vrate kući s obzirom da cijena transprota i medicinskih troškova prelazi 100.000 dolara.

Inače, on je samo jedan od turista koji je pokušao da skoči sa Starog mosta, ali se njegov pokušaj završio tragedijom, s obzirom da mu je paralizovan donji dio tijela.

Kako prenose australijski mediji, svaki turista mora da prođe obaveznu obuku od strane lokalnih skakača da bi skočio sa mosta visokog 22 metra. Upravo to je neophodno kako bi dobili dozvolu da bezbjedno skoče.

“Skok sa mosta u Mostaru Jordanu je donio povredu koja je preokrenula njegov život. Pri kraju skoka, povrijedio je pršljen T12 usljed čega je ostao paralizovan”, napisala je Mahoney u GoFundMe apelu.

On se trenutno oporavlja nakon kompleksne operacije.

“Moj partner je jedna nevjerovatno divna osoba, uvijek je bio aktivan, u pokretu. Sa svojih 29 godina je avanturističkog duha, a najveća strast su mu bili surfanje i snoubording”, napisala je ona.

Na njihovu sreću, apel je dospio do dobrih ljudi i za samo 24 sata su uspjeli da prikupe polovinu potrebne sume.

Njegova partnerka kaže da je put oporavka na samom početku te da ga čeka još dosta toga.

Nakon posljednje operacije može da pomjera prst na nozi, ali i da stoji par sekundi uz tuđu pomoć.

“Sve su to mali, ali nevjerovatno značajni pokazatelji napretka”, napisala je Mahoney.

Dodala je da u ovom momentu niko od njih ne zna da li će i koje troškove njegovo osiguranje pokriti.

“Neophodna nam je vaša pomoć. Svaka donacija, bez obzira kolika, dovodi Jordana korak bliže kući i oporavku koji mu je prijeko neophodan”, napisala je Mahoney na kraju apela.

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.