1.8.2024. 13:05
0
Bećirović primio u oproštajnu posjetu ambasadora Švicarske u BiH Daniela Hunna
FOTO: Predsjedništvo BiH
Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović, primio je u oproštajnu posjetu ambasadora Švicarske Konfederacije u BiH Daniela Hunna.

Tokom srdačnog razgovora dr. Bećirović se zahvalio ambasadoru Hunnu na dobroj saradnji, naglasivši je da je njegova, veoma uspješna diplomatska misija u Bosni i Hercegovini, značajno doprinijela unapređenju bilateralnih odnosa.

Dr. Bećirović je istakao da Bosna i Hercegovina i Švicarska Konfederacija razvijaju veoma dobre i prijateljske odnose, te da nemaju otvorenih pitanja.

Dodao je da su obje strane posvećene daljem unapređenju saradnje, prevashodno na polju jačanja ekonomskih veza i unapređenja trgovinske razmjene.

„Švicarska Konfederacija je tradicionalno jedan od naših najznačajnijih partnera u svijetu. U poslijeratnom periodu, sa 1,2 milijarde KM pomoći, podržala je obnovu Bosne i Hercegovine, a danas prati razvoj naše zemlje kroz realizaciju i podršku razvojnih programa. Švicarska Konfederacija je devedesetih godina prošlog stoljeća prihvatila i uspješno integrisala značajan broj građane Bosne i Hercegovine i mi smo veoma zahvalni na toj pomoći“, zaključio je dr. Bećirović.

Švicarska Konfederacija kroz definiranu Strategiju saradnje kontinuirano podržava Bosnu i Hercegovinu u procesu evropskih i euroatlantskih integracija. Kroz ciljanu metodologiju razvojne pomoći, pruža podršku unapređenju javne uprave, zdravstva, ekonomije i zapošljavanja.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.