1.8.2024. 17:47
0
Oproštajni sastanak Soroura i Bećirovića: Istaknuta izuzetno dobra saradnja BiH i Egipta
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović primio je u oproštajnu posjetu ambasadora Arapske Republike Egipat u Bosni i Hercegovini Yassera Soroura.

Bećirović je istakao da Bosna i Hercegovina i Arapska Republika Egipat grade bliske prijateljske odnose, utemeljene na međusobnom uvažavanju.

Tokom razgovora s ambasadorom Sorourom, Bećirović je potencirao važnost unapređenja ekonomske saradnje BiH i Arapske Republike Egipat i zahvalio je ambasadoru na njegovom ličnom doprinosu razvijanju prijateljskih odnosa.

- Bosna i Hercegovina izražava posebnu zahvalnost Arapskoj Republici Egipat zbog podrške našem nastojanju da se širi istina o genocidu nad Bošnjacima počinjenom u Srebrenici. Egipat je nedavno podržao usvajanje Rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, pokazavši da dijelimo iste vrijednosti spram poštivanja sudova Ujedinjenih nacija i pravosnažnih sudskih presuda. Zahvaljujući ovoj rezoluciji, cijeli svijet će ubuduće obilježavati Međunarodni dan sjećanja na genocid u Srebrenici i iskazivati poštivanje prema žrtvama - zaključio je Bećirović.

Sagovornici su se složili da ukupne bilateralne odnose BiH i Arapske Republike Egipat treba nastaviti jačati. Postoji veliki interes za povratak bosanskohercegovačkih preduzeća na egipatsko tržište, gdje su decenijama uživala veliko povjerenje državnih institucija i poslovnih partnera.

Prijateljski odnosi dvije zemlje potvrđeni su i tokom nedavne zvanične posjete predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića Kairu, gdje se susreo s predsjednikom Arapske Republike Egipat Abdelom Fattahom Al Sisijem - saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

(Erna H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.