2.8.2024. 16:50
0
Srpska većina u Skupštini Općine Srebrenica ponovo smijenila Hamdiju Fejzića, oštra reakcija SDA
Iz Općinskog odbora SDA Srebrenica oglasili su se nakon što je Skupština općine Srebrenica danas ponovo smijenila Hamdiju Fejzića sa mjesta zamjenika načelnika općine, nakon što ga je Okružni sud vratio na tu poziciju.

"Općinski odbor SDA Srebrenica najoštrije osuđuje ponovno treniranje strogoće i pokazivanje snage i moći u progonu predstavnika Bošnjaka u Srebrenici od strane aktuelnog načelnika i njegove većine u Skupštini opštine Srebrenica", naveli su iz SDA.

Podsjetili su na presudu Okružnog suda u Bijeljini koji je poništio odluku Skupštine opštine Srebrenica donesenu u novembru 2023. godine kojom je sa mjesta zamjenika načelnika smijenjen Hamdija Fejzić.

Iako je Okružni sud u Bijeljini poništio raniju nelegalnu odluku SO Srebrenica o smjeni i naložio da se Hamdija Fejzić vrati na mjesto zamjenika načelnika opštine to se nije dogodilo.

"Naprotiv, današnjom odlukom o ponovnoj smjeni Hamdije Fejzića sa mjesta zamjenika načelnika na Tematskoj sjednici SO Srebrenica srpska većina je još jednom pokazala da za Bošnjake nema mjesta u lokalnoj zajednici, ali i da se ne poštuju odluke sudova. Cijena bahatih i nelegalnih odluka srpske skupštinske većine će tek doći na naplatu jer će poreski obveznici plaćati cijenu loših odluka još lošije srpske vlasti u Srebrenici", naveli su iz SDA.

Pozvali su Međunarodnu zajednicu da "prestane sa licemjernom politikom prema žrtvama genocida. Dok su deklarativno uz žrtve genocida na terenu su ih prepustili na milost i nemilost onih koji su i jula 1995. godine donosili odluke o Bošnjacima".

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.