3.8.2024. 11:46
0
Tahirović: Zašto tolika mržnja prema Bošnjacima?
Valjda bi po nekoj logici član biračkog odbora morala biti osoba moralnih, a ne amoralnih karaktera. Možemo li onda sutra očekivati da u biračke odbore budu imenovani i pedofili, kad već mogu ubice?

Poručio je to u kratkom razgovoru za Novinsku agenciju Patria (NAP) prvi čovjek Udruženja žrtava i svjedoka genocida Murat Tahirović, reagujući na naš sinoćnji tekst da je pravosnažno osuđeni ratni zločinac Najdan Mlađenović imenovan za (zamjenika) predsjednika biračkog odbora u Bratuncu.

Tahirović pita jesmo li to postali društvo u kojem su ubice, pedofili i druga ološ postali uzor - postajemo li, kao normalni ljudi, saučesnici zločina ili nijemi posmatrači?

- Žalosna je činjenica da se u svakom trenutku pokušava poniziti žrtva, povratnik, Bošnjak, i to na najbrutalniji način. Uprkos činjenici da smo uz dosta truda uspjeli onemogućiti presuđenim ratnim zločincima da se kandiduju na izbornim listama, da uvedemo u pravosudnu evidenciju presude Haškog tribunala, iznova doživljavamo da se presuđeni ratni zločinci veličaju, ovog puta ako ništa - da bar budu u biračkom odboru.

Toliko je mržnje u toj i takvoj politici da se pitam - zašto tolika mržnja prema Bošnjacima, zašto tolika potreba za veličanjem ljudi koji su osuđeni za takva djela, da se normalna osoba treba stidjeti. Međutim, stvarnost je takva, shvatam ja da su to nasljednici politike koja je kreirala ubistva djece, staraca, silovanje djevojčica.

I dok su kreatori tih politika na tronu, tako će i biti - slavit će se ratni zločinci, veličati njihova djela, ponižavati žrtve. Takva politika mora otići - poručio je Tahirović u izjavi za NAP.

(NAP)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.