12.9.2024. 19:00
1
Šta je bio motiv jednoj ženi da nožem ubije mirnog i povučenog muža i to dok spava: Senad Jahić je na brutalan način ubijen. U zadnja tri mjeseca u Sarajevu su na svirep način ubijene Nermina Ravlić i Nadira Sahačić
Novo svirepo ubistvo se desilo jučer u Sarajevu.

Prema zvaničnim informacijama, 48-godišnja Dženana Jahić je ubila deset godina starijeg supruga Senada.

Ubistvo se desilo oko 3 i 25 i to na Trgu nezavisnosti u sarajevskom naselju Alipašino Polje.

Kako je kazala portparolka Tužilaštva KS, Azra Bavčić, osumnjičenoj je predložen jednomjesečni pritvor zbog ubistva supruga na okrutan način. 

"Pritvor je predložen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičene moglo doći do uznemirenja javnosti. Sumnĵiči se da je nožem usmrtila supruga dok je spavao u dnevnom boravku. Smrt oštećenog je nastupila, nakon što ga je osumnjičena nožem ubola više puta u predjelu vrata, grudnog koša i ruku", kazala je Bavčić.

JEZIV ZLOČIN U SARAJEVU Ovo je zgrada u kojoj je Dženana Jahić (48) brutalno ubila Senada (58)
ZGRADA U KOJOJ JE POČINJEN ZLOČIN

U ovom slučaju se postavlja pitanje šta je bio motiv ovako svirepog ubistva, pogotovo jer se radilo, prema riječima njegovih kolega, o povučenom i mirnom čovjeku.

Senad Jahić je bio uposlenik BHRT-a na poziciji šefa rasvjete.

"Cijeli dan očekujem informaciju više o motivu, a zapravo je potpuno nevažno sve osim samog čina ubistva. Tražim vjerovatno potvrdu kružećih informacija da je bila psihički nestabilna, a sam akt govori da jeste. Ko bi psihički uravnotežen nožem bilo kome brutalno nanio višestruke i smrtonosne ubode? Analizirajte koliko su intenzivirana ubistva. U ovom nesređenom društvu posutom fekalijama, okruženi smo ozbiljno bolesnim ljudima koje sistem ne opservira adekvatno. Ljudi bez nadzora, mimo adekvatnih ustanova, a vrlo često bez terapije. I ključna stvar - dok god je odlazak psihologu, psihiterapeutu ili psihijatru tabu tema i stvara bojazan od stigmatizacije - bit će nam sve gore.

To mora biti normalizovano kao odlazak internisti, pulmologu, gastroenterologu!
Temelj zdravlja je mentalno!

Druže naš, potraži svoj mir", napisala je urednica na BHRT-u Lejla Zvizdić.

Podsjećamo da je prošlo dvadesetak dana od još jednog monstruoznog ubistva u Sarajevu. 

Tada je na Ciglanama ubijena 60-godišnja Nadira Sahačić, ni kriva ni dužna. Ubio ju je Mirza Duran, student je završne godine Fakulteta zdravstvenih studija u Sarajevu.

"Nije identifikovan motiv, nije ustanovljeno da je optuženi povezan s žrtvom niti da ju je ikad ranije vidio. Jedina poveznica njega sa žrtvom je da njegov prijatelj živi vrata do vrata sa žrtvom, odnosno da su prve komšije", kazala je tužiteljica na ročištu.

Naknadno je utvrđeno da se Duran liječio od psiholoških tegoba.

Mirza Duran tvrdi da ima amneziju i da se ničega ne sjeća – Crna hronika
MIRZA DURAN

Krajem juna, također ove godine, još jedan gnusan zločin. Ubijena je Nermina Ravlić. Za ovo ubistvo se sumnjiče njen suprug Goran i majka Leđiba.

Ona je prije mučkog ubistva fizičkih i psihički zlostavljana na najbrutalnije načine.

Osim toga je bila "odsječena" od vanjskog svijeta jer je bila zatočena u stanu.

Goran je, također, osoba sa mentalnim problemima. Boluje od šizofrenije.

source.ba | Nerminin brat: "Goran mi je rekao da je ona otišla sa Leđibom u  Bijeljinu. Već tada je bila mrtva, a Goran i Latif su provjeravali znam li  možda nešto o
LEĐIBA - NERMINA - GORAN RAVLIĆ

Kao što je i Zvizdić napisala, temelj zdravlja je mentalno zdravlje, a očigledno je da je među nama mnogo takvih kojima je pomoć potrebna, a sistemskog djelovanja jednostavno nema.

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.