16.9.2024. 8:49
0
Detalji navijačke "sačekuše" u Lašvi: Koristili baklje i palice, uhapšeno devet osoba, među njima tri maloljetnika
FOTO: Dnevni Avaz
U večernjim satima u nedjelju je došlo do tučnjave navijača Sarajeva, poznatiji kao Horde zla, koji su u "sačekuši" napali navijače Širokog Brijega, poznatiji kao Škripari, u mjestu Lašva kod Zenice.

Kako je potvrdio portparol MUP-a ZDK Samir Valentić, u tom incidentu je uhapšeno devet osoba, od kojih su tri maloljetne. 

- Izvršena su krivična djela nasilničko ponašanje i oštećenje tuđe stvari. Tom prilikom došlo je do upotrebe drvenih palica, kamenica, suzavaca i baklji, usljed čega je oštećen autobus s navijačima, kao i jedno putničko motorno vozilo, nakon čega su vozači udaljavaju u pravcu Viteza, gdje su od strane policijskih službenika zadokumentovana. Na mjestu događaja, slobode je lišeno devet lica, od kojih su tri maloljetnika. Svi su iz Sarajeva. Navedena lica su zadržana u prostorijama i nad istima će biti provedena kriminalistička obrada. Na licu mjesta izvršen je događaj, uz upoznavanje dežurnog tužioca - kazao je Valentić za portal "Avaza". 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.