16.9.2024. 11:42
0
Nastavlja se gradnja spomen-obilježja specijalcima odreda "Bosna": Kod Druge gimnazije u Sarajevu postavljen tenk
FOTO: radio sarajevo
U jutarnjim satima na mjesto gdje će biti spomen-obilježje bosanskim specijalcima odreda "Bosna" u kod Druge gimnazije u Sarajevu stigao je tenk.

Radovi su počeli krajem jula i još uvijek traju, a investitor projekta je Grad Sarajevo. 

Spomen-obilježje će se sastojati iz više dijelova, a riječ je o uništenom tenku neprijateljske vojske, pet bronzanih bista bosanskih specijalaca, te betonski zid obložen granatnim pločama s uklesanim imenima poginulih boraca pripadnika specijalne jedinic policijskog odreda "Bosna". 

Riječ je o spomeniku koji je u planu godinama, ali doživio je brojne otpore s različitih strana pa je njegovo postavljanje stalno odgađano. Spomenik je ideja autora Nebojše Šerića Šobe.

(Erna H.)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.