17.9.2024. 19:43
0
Kanton Sarajevo i Istra otvaraju nova poglavlja saradnje: Fokus na privredi, turizmu i kulturi
Premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk sastao se danas s istarskim županom Borisom Miletićem i delegacijom privrednika koji su u radnoj posjeti Bosni i Hercegovini.

Čelni ljudi dvije regije razmatrali su mogućnosti proširenja privrednih, kulturnih i turističkih veza Istre i Kantona Sarajevo.

- Saradnja između našeg kantona i Istre već dugi niz godina donosi obostrane koristi, a današnji sastanak potvrđuje spremnost da te veze dodatno ojačamo. Turizam je svakako jedan od sektora gdje vidimo veliki potencijal. Kulturno-historijsko bogatstvo Sarajeva te ljepote i potencijali okolnih planina, naši su najjači aduti. Pored toga, želimo otvoriti nove mogućnosti za naše privrednike i male proizvođače da svoje proizvode plasiraju na tržištu istarske ali i okolnih regija - poručio je premijer Uk.

Tokom sastanka premijer je predložio i pokretanje manifestacija poput dana Sarajeva u Puli i dana Istre u Sarajevu, koja bi bila ključna platforma za razvoj tržišta i unapređenje veza između privrednika.

- Izuzetno mi je drago što smo danas u Sarajevu, gradu s kojim nas veže dugogodišnje prijateljstvo i saradnja. Istra i Kanton Sarajevo imaju mnogo toga zajedničkog, ali i mnogo potencijala za daljnju saradnju, naročito u oblasti turizma i privrede. Kroz manifestacije koje je premijer spomenuo, želimo pružiti priliku našim gospodarstvenicima da se povežu i pronađu nova tržišta. Vjerujem da zajedno možemo postići još mnogo toga, kako bismo unaprijedili ne samo ekonomske, već i kulturne i turističke veze između naših regija - rekao je župan Miletić nakon održanog sastanka, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.