6.10.2024. 12:00
0
Trodnevna žalost u Jablanici
Načelnik Općine Jablanica Damir Šabanović donio je odluku o proglašenju Dana žalosti koji će trajati od danas do 8. oktobra.

Šabanović je odluku donio zbog tragične smrti njegovih sugrađana u prirodnoj nesreći koja je zahvatila Jablanicu.

Dani žalosti obilježavaju se spuštanjem zastava na pola koplja na zgradama općine i javnih ustanova čiji je osnivač Općina Jablanica.

Na javnim mjestima u Jablanici neće biti održavani kulturni, zabavni i slični programi, dok su lokalni mediji svoje programske sadržaje dužni prilagoditi Danu žalosti.

Ova odluka stupa na snagu danom donošenja i bit će objavljena u "Službenom glasniku općine Jablanica".

Podsjetimo, na području Jablanice i Konjica do sada su pronađena tijela 15 osoba, dok se i dalje traga za između 10 i 15 nestalih.

Na terenu u Jablanici jutros je oko 60 spasilaca iz cijele BiH i Hrvatske, a očekuje se dolazak i kolega iz Srbije i EU.

(NAP)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.