3.10.2024. 19:12
2
"Moj cijeli život je posvećen općini Novo Sarajevo. Mogao sam biti i ambasador i premijer, ali nisam, jer volim da moj posao bude misija i da ima konkretan rezultat"
Još jako malo nam je ostalo do održavanja Lokalnih izbora u našoj zemlji.

I dok se predizborne kampanje polako privode kraju, mi nastavljamo sa našom temom o predizbornim obećanjima građanima od strane kandidata za načelnike u Sarajevu.

Nakon Starog Grada i Centra, danas će građani Novog Sarajeva moći vidjeti kakva obećanja su dobili od onih koji se bore za poziciju prvog čovjeka ove sarajevske općine.

U ovom dijelu glavnog grada, u nedjelju će građani birati između Muamera Bandića (SBiH - SDA - DF), Benjamine Karić (SDP BiH - NiP - Naša stranka), Nedžada Koldže ("Naprijed"), te Afana Kalamujića ("Za nove generacije" - "Platforma za progres".

Svi kandidati, osim trenutne gradonačelnice Sarajeva, pristali su da se predstave biračima putem našeg portala.

Kao što smo naveli i u prethodnim člancima o ovoj temi, osim aktuelnih tema, ocjene rada aktuelnog načelnika, svim kandidatima smo postavili jedno univerzalno pitanje - Šta mogu obećati građanima da će uraditi za njih ukoliko budu izabrani? Pa da pogledamo šta su to kandidati za načelnike obećali stanovnicima Novog Sarajeva.

Kandidat Stranke za BiH je građanima obećao da će raditi sa punom posvećenošću na rješavanju stvarnih problema.

"Općina Novo Sarajevo, kada je ako Bog da budem vodio, bit će zajednička kuća svih nas koji tu živimo. A kada se kuća zajedno gradi i posprema, ona će zasigurno biti naš ugodan dom. Stoga, obećavam građanima Novog Sarajeva da ću raditi s punom posvećenošću na rješavanju stvarnih problema. Moj plan uključuje obnovu infrastrukture, podršku mladima i poduzetnicima, te jačanje sigurnosti i kvalitete života u svakom kvartu. Želim Novo Sarajevo učiniti mjestom u kojem će svi građani osjećati ponos i sigurnost. Garantujem im transparentnost, efikasnost i direktnu komunikaciju. Projekti i poslovi više neće biti samo nečija politička zamisao, zajedno s građanima ćemo ih dogovarati, a dovesti najbolje stručnjake da to realizuju. Ko god bio pozicija i opozicija u Općinskom vijeću imat će me dostupnog za projekte, razgovor, ideje, jer svi vijećnici su predstavnici građana, a ja kao budući načečnik ću pokazati šta znači jedina prava promjena. Pokazat ću da se politike mogu povezivati na kvalitetnim projektima za sve nas u Novom Sarajevu", kazao je Bandić.

Koldžo, koji je bio načelnik Novog Sarajeva 13 godina, kaže da se prvo "moraju ozdraviti općinski kapaciteti da bismo mogli odgovoriti na zahtjeve građana".

"Moramo vratiti transparentnost u donošenje budžeta uz maksimalno učešće građana kako bismo detektovali ne samo velike nego i manje velike izazove i potrebe. Gradani su zabrinuti zbog mnogo stvari, čistoća je na prvom mjestu, moramo spasiti ovo zelenilo, popraviti razvaljene parkove, riješiti konačno Južnu longitudinalu, gdje smo već imali spremno rješenje, a četiri godine ga nisu znali sprovesti, unaprijediti saobraćaj, parkinge, izgraditi školu u Pofalićima", rekao je kandidat stranke "Naprijed".

Ističe da će vratiti Novo Sarajevo građanima.

"Da osjete poboljšanje kakvo smo imali prije ove prethodne vlasti. Sada su novi izazovi, Općina Novo Sarajevo mora biti najbolja u državi. Naš program je jasan, a ciljevi dostižni. Međutim, danas svi mogu sve obećati, razlika između njih i nas je što moj tim i ja – mi to jednostavno znamo uraditi. Moj cijeli život je posvećen općini i ja nemam namjeru prvom prilikom ići na višu poziciju, neku ministarsku fotelju, a mogao sam biti i ambasador i premijer, ali nisam, jer volim da moj posao bude misija i da ima konkretan rezultat. Tako je bilo, i tako će, ako to građani budu htjeli, biti i ubuduće", zaključuje Koldžo.

Kada je riječ o obećanju građanima od Kalamujića, rekao je da može garantovati otvorenost i transparentnom u svom radu. 

"Namjera mi je, ne samo da budem odgovoran, već i da budem proaktivan u komunikaciji s građanima. Građani su ti koji me biraju i oni su ti koje moramo pažljivo slušati i raditi na tome da rješavamo, one za njih, krucijalne stvari. Njihovi prijedlozi, komentari i zabrinutosti, moraju biti vodilja u radu svakog načelnika. Ono na šta građani uvijek mogu računati jesu moja posvećenost i radnu etiku jer to su principi prema kojima funkcionišem. Moje znanje nije samo teorijsko, već je duboko ukorijenjeno u praktičnom radu i stvarnim izazovima s kojima sam se suočavao i na kojima sam radio. Uvijek ću se ophoditi prema svakom zadatku tako da mu pristupim s punom pažnjom i odgovornošću, osiguravajući da svi projekti budu završeni na najvišim standardima. Na kraju, sigurno ne želim obećavati projekte koji zvuče lijepo i populistički, već sam u svoj četverogodišnji plan stavio one na kojima predano želim i mogu raditi", naglasio je on.

Novinar: Ajdin Balićevac

2
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.