6.11.2024. 22:41
2
Nikšić: Siguran sam da će Trump nastaviti politiku podrške suverenitetu i cijelovitosti BiH
FOTO: n1
Nermin Nikšić, premijer Federacije BiH, oglasio se na društvenim mrežama povodom pobjede Donalda Trumpa na američkim izborima.

On je kazao da su obje političke opcije u Americi (demokrate i republikanci) u prošlosti tradionalno zagovarale partnerstvo i jačanje institucija Bosne i Herceogovine. Nikšić je izrazio uvjerenje da će tako ostati i u budućnosti.

U nastavku prenosimo njegovu reakciju: 

- Siguran sam da će novi - stari predsjednik SAD-a Donald Trump nastaviti decenijsku politiku SAD-a podrške Bosni i Hercegovini, njenom suverenitetu i cjelovitosti i svim našim građanima.

Izbori u SAD-u uvijek su praznik demokratije i primjer značaja ovog ključnog demokratskog instituta jednog razvijenog građanskog društva. Obje dominantne političke opcije u prijateljskim Sjedinjenim Američkim Državama, kao i sve administracije u prošlosti tradicionalno i bez izuzetka zagovaraju, podržavaju i posvećene su partnerstvu i jačanju institucija Bosne i Hercegovine na njenom evropskom i NATO putu.

Uvjeren sam da će SAD ostati ustrajni, ključni prijatelj i podržavalac Bosne i Hercegovine i njenih građana u našem nastojanju za izgradnjom slobodnog demokratskog društva u stabilnoj, suverenoj Bosni i Hercegovini opredijeljenoj izgradnji zajednice ravnopravnih građana na svakom pedlju naše domovine, napisao je Nikšić.

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.