21.7.2023. 22:55
0
Podrška iz Londona: Poznati britanski glumci ujedinjeni s američkim kolegama u štrajku
FOTO: Profimedia
Slavni glumci među kojima su Brian Cox iz serije "Nasljeđe" i Andy Serkis iz "Gospodara prstenova" protestovali su s britanskim sindikatom Equity na Leicester Squareu iz solidarnosti s američkim glumcima u štrajku

Rob Delaney, Simon Pegg, Jim Carter, Hayley Atwell i Imelda Staunton bili su među poznatim licima koja su se okupila u centralnom Londonu sedmicu nakon velikog štrajkačkog poduhvata sestrinskog sindikata Equityja u SAD-u, Udruženja televizijskih glumaca - Američkog saveza televizijskih i radio umjetnika (Sag-Afra), prenosi Slobodna Bosna.

Sag-Aftra, koji predstavlja oko 160.000 glumaca diljem Sjedinjenih Američkih Država, nije uspio ispregovarati nove ugovore sa Savezom filmskih i televizijskih producenata (AMPTP).

Nekolicina holivudskih zvijezda viđena je na protestima, gdje su se pridružili članovima Udruženja američkih scenarista, koji su započeli štrajk 2. maja.

To je prvi put od 1960. godine da su oba sindikata u štrajku u isto vrijeme, što je izazvalo velike teškoće holivudskim produkcijama.

(Elmedina H.)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.