30.7.2024. 16:40
0
Bella Hadid: “Ja sam ponosna Palestinka”
Manekenka Bella Hadid, palestinskog porijekla, oglasila se nakon što je uklonjena iz reklame kompanije Adidas.

Hadid je izrazila šok i razočaranje zbog nedostatka senzitivnosti u kampanji koja je uključivala retro patike inspirisane Olimpijadom iz 1972. godine, kada je u Minhenu ubijeno 11 izraelskih sportista.

“Šokirana sam, nasekirana i razočarana manjkom senzitivnosti u ovoj kampanji. Da sam znala, duboko vam govorim da nikada ne bih učestvovala u njoj. Moj tim je trebao biti obaviješten, Adidas je trebao biti obaviješten, a ja sam trebala više istražiti”, napisala je Hadid.

Dodala je kako su svi u kampanji željeli da postignu pozitivne rezultate, ali je nedostatak razumijevanja sa svih strana kompromitovao proces. “Povezivanje oslobođenja Palestinaca s napadom je tragično i duboko sam povrijeđena. Palestina nije sinonim za terorizam, i ova kampanja je nenamjerno naglasila događaj koji nas ne predstavlja.”

Hadid je takođe naglasila svoju posvećenost miru i borbi za pravdu, bez obzira na narod ili kulturu. “Za mržnju nema mesta, uvek ću se zalagati ne samo za svoj narod, već za svaku osobu na ovom svijetu,” zaključila je.

(Erna H.) 

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.