2.8.2024. 19:17
1
Mesut Ozil izazvao haos u Njemačkoj: Objavio mapu Bliskog istoka s precrtanim Izraelom
Bivši fudbalski reprezentativac Njemačke i nekadašnja zvijezda Real Madrida i Arsenala Mesut Ozil privukao je pažnju objavom na Instagramu gdje je postavio mapu Bliskog istoka na kojoj je precrtan Izrael.

Nakon ove objave, uslijedile su kritike u jevrejskoj zajednici i njemačkoj politici. Njemačka političarka Julia Klockner je pozvala Ozila da vrati Srebreni lovorov list, priznanje koje je dobio za uspjehe u reprezentaciji Njemačke.

Također, Jevrejsko sportsko društvo Makabi je zatražilo i reakciju njemačkog Saveza kao i da se javno distancira od Ozila.

Oglasio se i Njemački fudbalski savez koji nije spominjao Ozila.

- Pravo Izraela na postojanje se ne smije dovoditi u pitanje. Stoga se DFB jasno ograđuje od bilo kakvih izjava u ovom pravcu - naveli su iz DFB-a.

Podsjetimo, Mesut Ozil je za reprezentaciju Njemačke odigrao 92 utakmice i dao 23 gola. Bio je prvak svijeta 2014. godine.

U klupskoj karijeri je nastupao za Schalke, Essen, Bremen, Real Madrid, Arsenal, Fenerbahče i Istanbul Bašakšehir.

(Sead M.)

1
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.