26.5.2017. 20:00
0
Svečanim programom obilježen dolazak mjeseca ramazana
Info servis Medžlisa Islamske zajednice Mostar organizirao je u petak svečani program i defile svojih aktivista, učenika osnovnih škola i polaznika Vrtića "Zemzem".

U sklopu svečanosti "U susret ramazanu", koja je održana ispred Karađoz-begove džamije, upriličeno je izvođenje ilahija i različitih igrokaza, a djeca su puštanjem balona iskazala radost povodom dolaska mjeseca ramazana.

Po riječima koordinatora za mlade Info servisa Medžlisa IZ-a Mostar Arnela Demirovića, cilj manifestacije je ukazati na ljepotu i značaj mjeseca ramazana.

Glavni imam Medžlisa IZ-a Mostar Suljo Cikotić kazao je tom prilikom kako današnjom manifestacijom najmlađi polaznici mekteba, učenici i korisnici vrtića šalju lijepu sliku iz Mostara.

- Ovakva pozitivna priča naše dječice i iskazivanje radosti pokazuje svim ljudima da u svemu možemo prepoznati nešto pozitivno i lijepo, izmamiti osmjeh naše djece, poslati poruku radosti prolaznicima - kazao je Cikotić, naglasivši kako je upravo smisao ramazana da oplemeni čovjeka, učini ga boljim i korisnijim članom zajednice.

Inače, tokom mjeseca ramazana, koji nastupa večeras, Info servis Medžlisa IZ-a Mostar organizirat će, uz ostalo, niz edukativnih i humanitarnih aktivnosti, predavanja i druženja s omladinom, izvođenje ilahija, te centralnu manifestaciju - tradicionalni iftar ispod Starog mosta.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.