18.4.2023. 15:37
0
Uhapšeno sedam osoba: Oduzeti kokain i oružje
Tokom službenih radnji policijski službenici su u Hercegovini lišili slobode sedam osoba zbog proizvodnje, držanja i prodaje droge i oružja.

“Temeljem Naredbe Općinskog suda Konjic dana 15. aprila u vremenu od 00,35 do 01,30 sati policijski službenici PU Konjic, PS Prozor-Rama, PS Jablanica, Sektora kriminalističke policije MUP-a HNŽ-a, PU Mostar i tri tima JOP-a, sa službenim psima tragačima izvršili su pretres jednog UO objekta u Prozor-Rami, porodične kuće, te više putničkih motornih vozila koje su koristili osumnjičeni, a sve u cilju suzbijanja trgovine i upotrebe opojnih droga i neovlašteno posjedovanje vatrenog oružja”, saopćeno je u utorak iz MUP-a HNK.

Dodaje se kako su tokom službenih radnji policijski službenici lišili slobode sedam osoba te pronašli i izuzeli veću količinu zeljaste tvari koja asocira na opojnu drogu “marihuana”, zatim veću količinu tvari u prahu koja asocira na opojnu drogu “kokain” te preciznu vagu, vatreno oružje pištolj, teleskopske palice, elektro šoker i sprej za omamljivanje “CS GAS”.

“Nakon provedene kriminalističke istrage utvrđeno je da se osobe inicijala R.I. (2000.), J.B. (1995.), L.L. (1998.), B.B. (1998.), svi iz Prozor-Rame, sumnjiče da su počinili KD ‘Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga’ KZ FBiH. Isto tako za osobu inicijala A.C. (2000.) Prozor-Rama postoji osnovana sumnja da je počinio KD ‘Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga’ KZ FBiH”, navodi se u saopćenju.

Osoba inicijala I. M. (1987.) iz Širokog Brijega, koji je zaštitar u predmetnom UO, sumnjiči se da je počinio KD “Neovlaštena nabavka, držanje ili prodaja oružja ili bitnih dijelova za oružje” Zakona o oružju i streljivu HNK-a.

Osobe inicijala N.M. (1997.) iz Mostara i J.G. (1988.) iz Širokog Brijega, koji su također zaštitari, sumnjiče se da su počinili prekršaj iz Zakona o oružju i streljivu HNK-a.

Protiv osumnjičenih PU Konjic podnijet će izvješće Županijskom tužiteljstvu u Mostaru, navodi se u saopćenju, navodi Raport. 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.