19.11.2023. 15:46
0
Detalji bjekstva Kineza iz zatvora: "Popeo se na krov i skočio sa visine od 12 metara - Kao da je mačka"
FOTO: CJB Trebinje/Oslobođenje
Kineski državljanin Q.T. pobjegao je iz Okružnog zatvora u Trebinju i policija intenzivno traga za njim. To je učinio tako što se, tokom šetnje, popeo na krov jedne od zgrada, a potom skočio sa visine od 12 metara.

- Dok je bio na šetnji taj pritvorenik se, uz žicu i gromobran, popeo na krov jedne od zgrada. Iako je sve opasano bodljikavom žicom, uspio je da se popne i skoči sa 12 metara visine! Nevjerovatno, ali taj skok ili pad ga nije zaustavio, kazao je izvor ATV.

On navodi da su bjekstvo zabilježile nadzorne kamere zatvora.

- Na snimcima se vidi kako je skočio. Vidi se i trenutak kada se, nakon skoka, podiže kao da se ništa nije dogodilo i nastavlja da bježi. Kao da je mačka, a ne čovjek, kazao je isti sagovornik. 

Unutrašnja straža je reagovala, ali budući da oni nisu naoružani, nisu uspjeli da spriječe bjekstvo. Za odbjeglim pritvorenikom organizovana je potraga koju vodi PU Trebinje. Cijela policija je na nogama i za Kinezom se intenzivno traga.

Okružni sud u Trebinju je zatvor poluotvorenog tipa, a kineski državljanin Q. T. se u njemu nalazio odlukom Suda BiH koji mu je odredio ekstradicioni pritvor, u kojem je čekao izručenje.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.