19.11.2023. 17:16
0
Kinez koji je pobjegao iz trebinjskog zatvora imao pomagače
Direktor Kazneno-popravnog zavoda Trebinje Zoran Miladinović izjavio je da je odbjegli kineski državljanin imao pomagače iz Kine koji su uhapšeni, te da se za njim intenzivno traga.

- Oko 40 policija KPZ-a Trebinje traži ga na terenu. Imao je pomagače iz Kine koji su uhapšeni, a koji su došli po njega - rekao je Miladinović za Srnu.

On je rekao da uhapšene još ispituju i da su o tome obaviješteni Policijska uprava Trebinje i Sud BiH.

Miladinović je rekao da je o bjekstvu kineskog državljanina obaviještena Granična policija BiH, Policijska uprava Trebinje i Žandarmerija.

On je naveo da je kineski državljanin bio u ekstradicionom pritvoru po rješenju Suda BiH zbog privrednog kriminala u Kini.

- Riječ je o licu inicijala Q.T. državljaninu Kine, koji je pobjegao iz zatvora oko 11:20 sati, preskočivši zid i ogradu tokom šetnje po zatvoru - napomenuo je Miladinović.

On je napomenuo da je KPZ zatvor poluotvorenog tipa i da nisu predviđeni za ovakve zatvorenike.


 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.