25.12.2023. 17:32
0
Sud u Banjoj Luci povećao kaznu pedofilu zbog obljube djevojčice (14)
Vrhovni sud RS povećao je kaznu Miroslavu V. i osudio ga na 15 godina zatvora zbog obljube maloljetnice, koja je tada imala 14 godina.

Prvostepenom presudom Okružnog suda u Banjaluci Miroslav V. je osuđen na 10 godina zatvora, ali mu je nakon žalbenog postupka kazna povećana za 5 godina. Oglašen je krivim za tri krivična djela obljube sa đetetom mlađim od 15 godina.

– Žalba odbrane odbijena je kao neosnovana, dok je žalba tužilaštva djelimično uvažena i optuženom je izrečena jedinstvena kazna od 15 godina zatvora – rekla je sekretarica Vrhovnog suda RS Jelena Despotović.

Osim kazne zatvora optuženom je izrečena dvogodišnja mjera zabrane komunikacije i prilaska žrtvi na udaljenost od 150 metara.

Mjera će se početi računati tek nakon izdržavanja zatvorske kazne.

U presudi se navodi da je optuženi djela počinio u tri navrata od 1. maja do 19. septembra prošle godine u iznajmljenom stanu, znajući da između njega i žrtve postoji velika nesrazmjera u godinama.

Zbog zaštite žrtve suđenje u ovom predmetu je bilo zatvoreno za javnost.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.