12.1.2024. 22:48
0
Tarik Hodžić Tuzgo iz Zenice prijetio A.S. i njenoj djeci da će ih ubiti
Tarik Hodžić, zvani Tuzgo (33), iz Zenice prijetio je A. S. i petero njene djece da će ih ubiti, te je u nekoliko navrata bio nasilan prema njima, piše u optužnici koju je po okončanju istrage podiglo Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona. On se tereti za krivična djela pokušaj ubistva, nasilničko ponašanje i oštećenje tuđe stvari, a sva djela je počinio od septembra do kraja oktobra prošle godine, prenosi večeras Oslobođenje.

Prema optužnici koju je potvrdio zenički Kantonalni sud, Hodžić je u septembru prošle godine, u mjestu Gradište, grad Zenica, u kući u kojoj živi na prvom spratu sa oštećenom A. S. i njeno petero djece, u zajedničkom domaćinstvu, govorio A. S: “Kujo, kurvo, ideš po selu da te nagovaraju žene.”

- Optuženi je nakon toga posuđe koje je bilo oprano i poslagano na radnom stolu u kuhinji pobacao po podu, te su se čaše, šolje i tanjiri razbili i rasuli po podu, pa u prozor koji je bio otvoren udario jako rukom, usljed čega se razbio i staklo rasulo. Sa radnog stola uzeo je tavu i njom udario oštećenu po lijevoj nozi. Za to vrijeme njena djeca su se nalazila u drugoj sobi, stoji u optužnici.

Nadalje se navodi da je optuženi A. S. prijetio i da će joj zaklati djecu, braću, majku i sve što joj je drago ako ga prijavi policiji.

Potom je mjesec kasnije, nakon što ga je probudio plač jednog djeteta, ustao i počeo galamiti na oštećenu, govoreći: “J.... ti boga, džamiju, mater, što dijete plače”, zatim uzeo telefon oštećene i bacio ga na vrata, a potom ju je nastavio vrijeđati. On je krajem oktobra prošle godine u mjestu Gračanica, grad Zenica, dok je bio u vozilu Seat sa djecom oštećene, udario jedno maloljetno dijete rukom jer je diralo oklop od motorne pile.

- Dijete je nakon udaraca povukao za uho, a kada je A. S. to vidjela, ona je optuženog uhvatila za ruku govoreći mu: “Šta ti je, šta si poludio, nećemo ići”, ali je on nije poslušao, već je upalio auto i krenuli su prema Gradištu, navodi se u optužnom aktu.

Ističe se da je i bez obzira na to što je dijete tom prilikom povrijeđeno, optuženi vozilo u kojem su se skupa nalazili “naglo startao i kočio više puta, pa dva puta prednjom stranom udario u betonske kocke koje su se nalazile ispred kuće”. Nakon toga je otišao u podrum i uzeo sjekiru, a potom je razbio trpezarijski sto, izašao u hodnik, gdje je sjekirom razbio ormarić za obuću, te je izašao iz kuće i u dvorištu vikao “ Šta gledate, j.... vam majku, šta vam nije jasno, da vam pojasnim”, a potom je došlo do sukoba između njega, njegovog amidže i amidžića. I njima je prijetio i naguravao se sa njima. Hodžić ranije nije osuđivan, a trenutno se nalazi u pritvoru, piše Oslobođenje.

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.