25.8.2024. 8:45
0
Nesreća na kupalištu u BiH: Iz jezera izvučeno tijelo muškarca, za drugim ze traga
FOTO: n1
Na kupalištu Brana u Jajcu jučer je došlo do tragične nesreće koja je završila smrtnim ishodom. Tijelo muškarca, za kojeg je utvrđeno da je E.Č. rođen 1963. godine iz Donjeg Vakufa, pronađeno je sinoć na dnu Plive na dubini od četiri metra, piše Jajce Online.

Prema saznanjima od porodice, uz E.Č. je bio i A.K., rođen 2002. godine, koji je u srodstvu s utopljenim muškarcem,

Na nesreću su sasvim slučajno naišli ronioci iz Škotske, koji su ronili u tom području i uočili tijelo muškarca srednjih godina. Odmah su obavijestili Policijsku stanicu Jajce, koja je kontaktirala Gorsku službu spašavanja – Stanica Jajce. Pripadnik GSS Stanica Jajce, koji se nalazio na mjestu događaja, brzo je reagovao i organizovao akciju spašavanja.

Iako je tijelo E.Č. brzo izvučeno na površinu oko 20 sati, potraga za A.K. nije se mogla organizovati zbog noćnih uslova. Pripadnici Gorske službe spašavanja Jajce i policijski službenici  danas nastavljaju potragu za drugim tijelom, javlja Jajce online.

Podsjećamo, Gorska služba spašavanja Jajce objavila je na svojoj stranici: “Nesreća na kupalištu Brana. Nakon dojave o utapanju, naši spasioci izvukli su beživotno tijelo kupača. Iskrena sućut porodici.”

Istraga o okolnostima ove tragične nesreće je u toku, a uviđaj na mjestu nesreće obavljaju pripadnici Policijske uprave Jajce.

O svemu je informisan i dežurni kantonalni tužilac.

Jajce
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.