16.9.2024. 21:18
0
Jezivi detalji pokušaja ubistva Trumpa: Čekao ga 12 sati u "snajperskom gnijezdu"
Ryan Wesley Routh, koji je osumnjičen za atentat na Donalda Trumpa, podigao je prema navodima saveznog tužilaštva snajpersko gnijezdo u blizini golf terena bivšeg američkog predsjednika i tu se skrivao skoro 12 sati prije pokušaja zasjede.

- Routhov mobilni telefon je pingovao na ivici Trumpovog West Palm Beach International golf terena još od 1.59 sati u nedjelju - navodi se u federalnoj krivičnoj prijavi.

Agent Tajne službe uočio je cijev pištolja oko 13.30 sati u nedjelju dok je Trump bio udaljen između 300 i 450 metara. U snajperskom gnijezdu agenti su pronašli digitalni fotoaparat, dvije torbe, ali i napunjenu poluautomatsku pušku. Takve puške se prema navodima iz prijave ne proizvode na Floridi tako da je oružje dovezeno iz druge savezne države ili strane zemlje.

Agent Tajne službe zapucao je na osumnjičenog nakon čega je svjedok vidio Routha kako se udaljava od golf terena u sportskom vozilu sa ukradenim tablicama. Osumnjičeni je kasnije uhapšen na autoputu I-95 nekoliko kilometara daleko od golf terena.

Routh je osuđen 2002. godine u Grinsborou u Sjevernoj Karolini nakon što je uhapšen sa oružjem. Također je 2010. godine osuđen po više tačaka za posjedovanje ukradene robe.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.