16.9.2024. 18:36
0
Nema više redukcije vode u Sarajevu: Od večeras se uspostavlja redovno snabdijevanje
Iz Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća Vodovod i kanalizacija je saopćeno da više nema redukcija vode u noćnim satima, navode kako se od večeras uspostavlja redovno snabdijevanje.

- S obzirom na to da je došlo do poboljšanja hidrometerološke situacije uslijed padavina, a što je rezultiralo povoljnijim stanjem na izvorištima i bunarima iz kojih KJKP " ViK" d.o.o. Sarajevo vrši zahvatanje vode za redovno vodosnabdijevanje Kantona Sarajevo, obavještavamo vas da od večeras uspostavljamo redovni režim vodosnabdijevanja na području Kantona Sarajevo.

Eventualno do poremećaja vodosnabdijevanja može doći u zoni Mošćanice jer navedeni lokalitet nema alternativnu mogućnost vodosnabdijevanja osim sa istoimenog Izvorišta - navode iz VIK-a i dodaju:

- Nadamo se da će se nastaviti povoljna hidrometerološka situacija i nastavak padanja kiše. Naše cjenjene potrošače pozivamo na racionalno korištenje vode jer posljedice ekstremne suše još se osjete i samo su ublažene trenutnim padavinama koje nisu velikog intenziteta.O svim značajnijim promjenama blagovremeno ćemo obavjestiti javnost.

(Ajdin B.)

ViK
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.