26.8.2024. 20:44
0
Požari na Konjuhu stavljeni pod kontrolu, ali vatra i dalje tinja
Požari na planini Konjuh u Kladnju stavljeni su pod kontrolu, tvrde nadležni.

Međutim, vatra i dalje tinja na nepristupačnim lokacijama, a vjetar prijeti pogoršanjem stanja.

Nadležne ekipe su od jučer na terenu, a angažiran je i helikopter Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Još je neizvjesno kada će požari na Konjuhu biti potpuno ugašeni, ali je najvažnije da su trenutno pod kontrolom i bez opasnosti od daljeg širenja, poručuju nadležni.

U blizini kompleksa 'Muška voda', prema preliminarnim procjenama, izgorjelo je najmanje 50 hektara šume. Iz nadležnog preduzeća kažu da Kompleks više nije ugrožen. Nakon jučerašnjeg zahtjeva, tokom dana je bio angažovan i helikopter Oružanih snaga Bosne i Hercegovine. Gotovo 200 osoba je sinoć glasilo vatru do kasnih sati, a nastavili su i danas.

Nadležni potvrđuju da je udar groma uzrok tri požara, a na građane apeluju da budu strpljivi nekoliko dana zbog dima koji se širi i centrom općine. Nadaju se da će uskoro sve biti potpuno ugašeno.

(NAP)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.