14.9.2024. 21:52
0
Razvedeni muškarac podijelio savjete za sretan brak
U vremenu kada uspije otprilike samo polovica brakova, važno je biti oprezan kada je riječ o tome od koga ćete prihvatiti savjet o vezama.

Tabloidni časopisi, romantični blockbusteri sa sretnim završecima, pa čak i prijatelji koji vam žele najbolje, ponekad mogu nuditi loše savjete o vezama, piše TheHeartySoul. 

Stoga, iako se na možda se na prvu čini nelogičnim, neki od najiskrenijih i najpraktičnijih savjeta o braku mogu doći od nekoga ko u njemu – nije uspio.

Upravo je to spoznao jedan razvedeni muškarac, odlučivši javno progovoriti o onome što je naučio iz propasti svog prvog braka. Dan nakon što je njegov razvod postao služben, Džerald Rodžers, autor i motivacijski govornik, drugim muškarcima podijelio je nekoliko savjeta za održavanje sretnog i zdravog braka, kojih se, po svemu sudeći, u svom prvom braku sam nije pridržavao.

Nikada ne prestani udvarati ženi: Nikada ne prestani izlaziti s njom. Nikada je nemoj uzimati zdravo za gotovo. Kada si je zaprosio, obećao si da ćeš zauvijek čuvati njezino srce. Ona je izabrala tebe. Nikada to ne zaboravi i nikada nemoj postati lijen u svojoj ljubavi.

Čuvaj svoje srce: Baš kao što si se obvezao čuvati njezino srce, s istom budnošću moraš čuvati i vlastito. Voli sebe u potpunosti i voli svijet otvoreno, ali imaj na umu da postoji posebno mjesto u tvom srcu koje je rezervirano samo za tvoju suprugu.

Zaljubljuj se uvijek iznova: Stalno ćete se mijenjati. Niste isti kao kada ste se vjenčali, a za pet godina nećete biti isti kao danas. Promjene su neminovne, ali unatoč tomu svakodnevno morate birati jedno drugo. Uvijek se bori da osvojiš njezinu ljubav kao prvoga dana.

Gledaj najbolje u njoj: Usredotoči se samo na ono što voliš. Ono na što se fokusiraš, rast će u tvojim očima. Ako se fokusiraš na ono što te smeta, vidjet ćeš samo razloge za iritaciju. Ako se fokusiraš na ono što voliš, ne možeš ne biti obuzet ljubavlju.

Nije tvoj posao da je mijenjaš: Tvoj posao je voljeti je takvu kakva jest bez ikakvih očekivanja da će se promijeniti. A ako se promijeni, voli ono što postane, bilo to ono što želiš ili ne.

(Ajdin B.)

VezeBrak
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.