2.9.2024. 17:10
1
Nastavnik osnovne škole dopisivao se s maloljetnicom, uhvatili ga na djelu
U proteklim danima, javnost je potresla vijest o nastavniku osnovne škole, Mehmedu K. , koji je uhvaćen u dopisivanju s maloljetnom djevojkom s namjerom da se sastanu. Incident je postao javno poznat zahvaljujući organizaciji Panter iz Sarajeva, koja se bavi zaštitom djece, ljudi i životinja, kao i borbom protiv predatora.

Panteri su, putem svog serijala “Lov na Predatore”, otkrili da je Mehmed Kožar, inače nastavnik u osnovnoj školi, započeo komunikaciju s maloljetnicom putem društvenih mreža, a potom pokušao organizirati sastanak s njom. Na sreću, članovi Pantera su uspjeli spriječiti ovu namjeru i u pravo vrijeme zaustaviti potencijalno ozbiljan zločin.

Organizacija Panter je već apelovala na nadležne institucije da hitno reagiraju i privedu Kožara kako bi se spriječila daljnja šteta i omogućilo pravdi da bude zadovoljena. Prema nezvaničnim informacijama iz škole u kojoj radi, slučaj se pokušava zataškati, a cijeli incident predstaviti u drugačijem svjetlu, piše Crna-Hronika.

“Svi dokazi, uključujući komunikaciju na platformi Telegram, sačuvani su i spremni za predaju nadležnim organima,” poručili su iz Pantera. Osim toga, organizacija je u procesu identificiranja još nekoliko osoba koje su uključene u slične aktivnosti.

Ovaj incident je samo posljednji u nizu slučajeva gdje Panteri razotkrivaju predatore koji vrebaju najslabije među nama. Njihova misija je jasna – borba protiv zlostavljanja i zaštita onih koji ne mogu sami da se zaštite.

Organizacija Panter ovim putem poziva javnost i nadležne institucije da ne zatvaraju oči pred ovakvim slučajevima i da hitno poduzmu sve potrebne korake kako bi pravda bila zadovoljena. Svako zataškavanje ili ignorisanje ovakvih situacija samo daje dodatni prostor predatorima da nastave sa svojim zlodjelima.

Borba Pantera se nastavlja, a javnost je pozvana da im se pridruži u ovoj misiji zaštite djece i mladih. “Naša djeca su naša budućnost, i nećemo dozvoliti da budu žrtve predatora koji ih vrebaju iz sjene,” zaključili su iz Pantera.


“Ovo je samo početak. U našim redovima sada su mladi ambasadori – odlučni, hrabri i spremni da stanu na prvu liniju borbe. Oni su tu da zaštite našu djecu, i jasno poručuju: Ako se igrate s djecom, budite spremni da vas naša djeca ponize. Predatori, budite sigurni da vas vidimo. Panteri neće stati dok pravda ne bude zadovoljena.” – izjavio je predsjednika organizacije Panter, Ahmeda Džinović

“Iskreno, šokiran sam koliko bolesnika se krije među nama. Naša borba je tek počela, i ono što smo otkrili je samo vrh ledenog brijega. Tek ćemo objaviti imena ostalih koji su uhvaćeni, i nećemo stati dok svi ne budu privedeni pravdi.” – izjavio je Nedim Kukrica, vođe mladih ambasadora Pantera.

 

Sarajevo
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.