4.5.2017. 13:08
0
Djeca iz Srebrenice dijele univerzalnu poruku o ljubavi i prijateljstvu: Love from Bosnia!
Dječiji hor iz Srebrenice "Kuća dobrih tonova“ saopćila je da je pjesma "Love, People“ ponovo snimljena, ali sada u saradnji s 15 horova iz cijeloga svijeta.

Horovi iz svih dijelova svijeta, od Novog Zelanda do Venecuele, Južne Afrike, Japana, Kanade, Palestine i mnogi drugi dali su doprinos ovoj pjesmi koja slavi ljubav i razumijevanje između ljudi.

-Pjesma "Love, people“ je himna mira, koja slavi ljubav i razumijevanje. Urađena je originalno kao dio kampanje za prikupljanje sredstava za obnovu muzičkih škola stradalih u poplavama u BiH 2014. godine. I nema boljeg načina da se to pokaže nego zajedno s drugarima sa Novog Zelanda, iz Kenije, Južne Afrike, Kolumbije - navode iz "Kuće dobrih tonova".

U ovom projektu je, kako ističu, učestvovalo više od 1000 djece i ovo je prvi put u svijetu da se ovakav projekt organizira. 

-Zajednički rad tolikog broja horova, koji dolaze iz različitih kultura, leži u osnovi samog rada Dječijeg hora iz Srebrenice. Razumijevanje, pjesma, druženje, saradnja, stvaranje novih, pozitivnih tonova je misao vodilja ovog hora, koji od 2011. godine okuplja djecu iz Srebrenice i okoline, pružajući im mjesto gdje mogu izraziti svoju kreativnost, učiti nove stvari i sklapati prijateljstva - poručuju iz ovog dječijeg hora.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.