30.8.2024. 18:45
0
Pivić i Memagić o saradnji ZDK i općine Olovo i projektima za 2025.
Premijer ZDK Nezir Pivić održao je radni sastanak s načelnikom Općine Olovo Đemalom Memagićem i saradnicima.

Razgovarano je o saradnji dva nivoa vlasti te projektima čija je realizacija planirana u 2025. godini.

Sastanku su prisustvovali ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Adnan Šabani, ministar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Jasmin Čajić, ministar za rad, socijalnu politiku i izbjeglice Antonio Šimunović, ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Mirza Mušija te ministar za privredu Samir Šibonjić.

Neki od najvažnijih projekata koje Općina Olovo planira realizovati su izgradnja Hotela Aquaterm, uređenje poslovne zone i odmarališta Zeleni vir, kao i izgradnja osnovne škole u mjestu Olovske Luke, za koje očekuju i finansijsku podršku Vlade ZDK.

Premijer Pivić je istakao da je saradnja i razvoj jedinica lokalne samouprave u ovom kantonu jedan od prioriteta Vlade ZDK, jer građani u gradovima i općinama ostvaruju najveći obim svojih prava i potreba.

Dodao je da će prilikom izrade Budžeta ZDK za 2025. godinu voditi računa o potrebama i prioritetima Općine Olovo, rukovodeći se politikom pravedne raspodjele dobara i ravnomjernog razvoja svih lokalnih zajednica u ovom kantonu.

(NAP)

0
EKONOMIJA
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.