26.9.2024. 9:40
0
SAD uvele sankcije isporučiocima iranske nafte
Američko ministarstvo finansija danas je sankcionisalo više od deset subjekata i plovila zbog umješanosti u isporuku iranske sirove nafte i tečnog gasa u Siriju i istočnu Aziju u ime Iranske revolucionarne garde i Hezbolaha.

Četiri broda povezana sa flotom sirijskog pomorskog magnata Abdula Džalila Malaha i njegovog brata Luaja al Malaha, bili su među plovilima koja su danas sankcionisana, preneo je Rojters.

SAD su sankcionisale Abdula Džalila još 2021. godine, a sada i  Luaja.

Ministarstvo finansija navelo je da su braća nastavila da koriste svoje “carstvo brodova za podršku zlonamjernih aktivnosti Irana i njegovih zastupnika“.

– Iran se i dalje u velikoj meri oslanja na nezakonitu prodaju nafte i tečnog naftnog gasa od Revolucionarne garde i libanskog Hezbolaha, kako bi finansirali svoje terorističke zastupnike i destabilizujuće aktivnosti – naveo je vršilac dužnosti podsekretara Trezora za terorizam Bredli T. Smit, prenosi Tanjug.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.