18.3.2018. 17:10
0
Nogometaši Zvijezde u derbiju bolji od Sloge iz Siminog Hana
Važnu pobjedu na putu ka povratku u Premijer ligu BiH ostvarili su danas u Siminom Hanu nogometaši Zvijezde iz Gradačca.

U derbiju 17. kola Prve federalne lige pobijedili su ekipu Sloge rezultatom 2:1 (1:0).

Prvi gol na utakmici, koja je privukla veliki broj ljubitelja nogometa, postigao je u 45. minuti Obren Cvijanović. Nakon kornera glavom je loptu poslao iza leđa domaćeg vratara Abdihodžića.

Zanimljivo je da je ovaj igrač postigao oba gola protiv Sloge i u prvom dijelu prvenstva.

Nekoliko minuta prije domaći igrač Almedin Ziljkić morao je vani zbog povrede glave, te je završio u Domu zdravlja u Tuzli gdje mu je ukazana ljekarska pomoć.

U jeku pokušaja Sloge da izjednači rezultat, igrači Zvijezde izveli su brzi kontranapad, a Arnel Delić postigao je iznimno vrijedan pogodak za ekipu trenera Nermina Šabića.

Domaći su agresivnom igrom uspjeli do kraja samo da ublaže poraz, a jedini gol postigao je Jovo Kojić u 85. minuti utakmice.

Zvijezda je s 39 bodova učvrstila lidersku poziciju na prvenstvenoj tablici, sa četiri boda više od drugoplasiranog Olimpika, a šest više od Sloge i Orašja.

(Fena/Alen Avdić)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.