24.8.2019. 18:07
1
Zbog Mihajlovićeve bolesti Serie A promijenila pravilo
Siniša Mihajlović (50) sredinom prošlog mjeseca objavio je da boluje od akutne leukemije, ali da usprkos tome ostaje trener Bologne.

Proslavljen kao ključni i trofejni igrač Vojvodine, Crvene zvezde i Lazija, Mihajlović je 2006. počeo trenersku karijeru tijekom koje je vodio Srbiju, kratko lisabonski Sporting, dok mu je Bologna, u koju se vratio nakon deset godina i proljetos je spasio od ispadanja, bila čak sedma trenerska gaža u Italiji. 

Zato je objava te vijesti izazvala veliku pažnju u toj zemlji, jer Mihajlović je legenda talijanskog nogometa. Tamošnja javnost sa zanimanjem prati informacije o Mihajlovićevom liječenju, pa tako i da je uspješno prošao prvu fazu kemoterapije.

Mihajlović se trudi i iz bolesničke postelje voditi momčad. Razmjenjuje mailove sa stručnim stožerom, igračima, sve treninge gleda u prijenosu uživo i analizira podatke s treninga i utakmica koja mu šalje analitičar David Lamberti.

Zbog svega navedenog, od ove sezone će iz poštovanja prema Mihajloviću biti izmijenjeno pravilo koje je do sada važilo u Serie A. Bologna sutra od 20.45 kod Verone igra u prvom kolu nove sezone talijanskog prvenstva, a dosadašnja pravila branila su telefonsku komunikaciju bilo kojeg člana stručnog stožera dok traje utakmica.

Ali, zato što je Mihajlović opravdano odsutan s klupe, ograničenja uporabe telefona u Serie A su ublažena, pa sada pravilo glasi: "Telefonska komunikacija stručnog stožera s glavnim trenerom dozvoljena je ako trener nije odsutan zbog suspenzije, već zbog više sile." Mihajlović je suradnicima instrukcije davao telefonski tijekom priprema, ali i na utakmici u Kupu. 

Osim Mihajlovića, promjenom pravila momčad će telefonski moći voditi i Juventusov trener Maurizio Sarri, koji zbog teške upale pluća fizički propušta prva dva prvenstvena kola. Ali zato će danas od 18 sati usmjeravati pomoćnike i momčad na gostovanju kod Parme, kojom počinje nova sezona Serie A, prenosi Index.hr.


(Amila Alijagić)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.