10.7.2023. 20:50
0
Brazilac osuo paljbu po Mbapeu: PSG je postojao i prije njega, a postojat će i poslije
FOTO: SkySports
Bivši sportski direktor PSG-a mišljenja je da bi najbolje i za klub i za Kylian Mbappea bilo najbolje da francuski napadač Pariz.
Leonardo je rekao da se Mbappe posljednjih godina kao odličan strijelac. Također, kazao je kako Francuz nije pokazao liderske kvalitete i da on ne kreira igru svoje ekipe.

- Kada pogledate njegovo ponašanje tokom posljednje dvije godine, jasno je da on još uvijek nije sposoban biti vođa tima. On je sjajan igrač, ali nije vođa. Odličan je strijelac, ali nije kreativan, pa je teško graditi tim oko Mbapea – kazao je Leonardo pa nastavio:

- Mislim da je došlo vrijeme da napusti Pariz, za njegovo, ali i za dobro PSG-a. Nije važno ni gdje će otići, samo je bitno da ode. PSG je postojao prije Mbapea, a postojat će i poslije njega. On je u PSG-u već šest godina, a u tom periodu je čak pet drugih klubova osvajalo Ligu prvaka – nastavio je Brazilac, prenosi Dnevni Avaz.

Mbappe je u PSG stigao 2017. godine za 180 miliona eura, a za tim je odigrao 260 utakmica i postigao 212 pogodaka.

Spominje se da bi klub mogao napustiti ovog ljeta, a glavni kandidat za njegovo dovođenje je madridski Real. Ipak, oni ne žele platiti 150 miliona eura za njegove usluge, s obzirom da ima još samo godinu dana ugovora s ovim francuskim klubom. 


(Elmedina H.)
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.